Meteen naar de inhoud

Cursus vaarbewijs

Haal je vaarbewijs in de regio van Amersfoort.

Met het Vaarbewijs deel 1 op zak mag je op het binnenwater varen en met deel 2 erbij, mag je ook varen op het buitenwater, zoals het IJsselmeer en de Wadden.

Het Nederlandse vaarbewijs is een Internationaal vaarbewijs. Het is je hele leven geldig, Het hoeft dus niet vanaf je 65ste jaar te worden verlengd, zoals bij het rijbewijs.

Voor het Vaarbewijs deel 1 is geen voorkennis nodig. 
Kies hier waar je de cursus wilt volgen:

Oefenexamens vaarbewijs
Wij hebben 'm al.

Ga samen met een aantal medecursisten het vaarbewijs halen. De docenten zijn ervaren en lid van de VIOK
De cursus is geschikt voor iedere watersporter. Dus ook voor jou.

Op internet zal je een groot aanbod vinden van cursussen. Denk hierbij aan schriftelijk cursussen, online cursussen en allerlei vormen van groepscursussen.

Alle vormen hebben hun voor- en nadelen.

Het nadeel van schriftelijke en onlinecursussen is dat je geen “druk op de ketel hebt”. Je moet dus veel zelfdiscipline hebben om de cursus af te ronden. Het is wel de goedkoopste methode en je hoeft er de deur niet voor uit. Vaak schaf je deze cursussen aan voor rond de € 65,– 

Bij groepscursussen leer je, samen met andere cursisten, volgens een gepland schema. Let er hierbij op dat “goedkoop ook duurkoop” kan zijn.

De goedkoopste vorm is een eendaagse cursus. Hierbij wordt bijvoorbeeld op één zaterdag de belangrijkste onderdelen van de leerstof uit de doeken gedaan. Zo’n dag is erg vermoeiend en verlangt zelfdiscipline om de rest van de examenstof te bestuderen.

 

Voor de meeste mensen is het beter om een cursus te volgen. Let er daarbij op hoe groot de groep is. Het spreekt voor zich dat een groepscursus met 15 cursisten duurder is dan een van 30 cursisten. Een privé-cursus is natuurlijk nóg duurder (maar is meestal wel mogelijk).

Vraag je examen aan bij het CBR en kies een examendatum die ongeveer 14 dagen na je laatste les is. Je hebt dan de laatste les goed kunnen verwerken en ben je in een optimale conditie om met succes examen af te leggen.

Om het vaarbewijs te halen is geen praktijkexamen nodig.  

Kies hier voor een cursus bij jou in de buurt.

cursus vaarbewijs
Lid van: Vereniging instructeurs en opleiders Kleinvaarbewijs