Inschrijven cursus vaarbewijs

Haal je vaarbewijs in Amersfoort, Delft of Rijswijk.

In vier lessen leer je alles wat je moet weten om het examen te halen.  

Schrijf je hier in voor een cursus vaarbewijs.

Als je zakt voor het examen, mag je de hele cursus gratis over doen.

Met het Vaarbewijs deel 1 op zak mag je op het binnenwater varen en met deel 2 erbij, mag je ook varen op het buitenwater, zoals het IJsselmeer en de Wadden.

Het Nederlandse vaarbewijs is een Internationaal vaarbewijs waarmee je in heel Europa mag varen. Het is je hele leven geldig, Het hoeft dus niet vanaf je 65ste jaar te worden verlengd, zoals bij het rijbewijs.

Voor het Vaarbewijs deel 1 is geen voorkennis nodig. 
Kies hier waar je de cursus wilt volgen:

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch geïnformeerd over onze cursussen.
Inschrijven cursus vaarbewijs
Wij hebben 'm al.

Je leert samen met een aantal medecursisten om het vaarbewijs te halen. De docenten zijn ervaren. 
De cursus is geschikt voor iedere watersporter. Dus ook voor jou.

Op internet zal je een groot aanbod vinden van cursussen. Denk hierbij aan schriftelijk cursussen, online cursussen en allerlei vormen van groepscursussen.

Alle vormen hebben hun voor- en nadelen.

Het nadeel van schriftelijke en onlinecursussen is dat je geen “druk op de ketel hebt”. Je moet dus veel zelfdiscipline hebben om de cursus af te ronden in de tijd die je ervoor had gedacht. Het is wel de goedkoopste methode en je hoeft er de deur niet voor uit. Vaak schaf je deze cursussen aan voor rond de € 65,– 

Bij groepscursussen leer je, samen met andere cursisten, volgens een gepland schema. Let er hierbij op dat “goedkoop ook duurkoop” kan zijn.

De goedkoopste vorm is een eendaagse cursus. Hierbij wordt bijvoorbeeld op één zaterdag de belangrijkste onderdelen van de leerstof uit de doeken gedaan. Zo’n dag is erg vermoeiend en verlangt nog steeds de zelfdiscipline om de rest van de examenstof te bestuderen.

Wetenschappelijk is bewezen dat je op deze manier slechts 17% van wat er verteld wordt onthoudt.

Het is beter om een cursus te volgen op 4 of meer lessen. Let er daarbij op hoe groot de groep is. Het spreekt voor zich dat een groepscursus met 15 cursisten duurder is dan een van 30 cursisten.

Jansen Vaaropleidingen biedt cursussen aan, bestaande uit 4 lessen van elk 2,5 uur en het aantal cursisten is 10 tot 15 personen.

Mocht je onverhoopt zakken voor het examen, dan mag je de cursus gratis overdoen. Het slagingspercentage lag in 2021 op 98%.

Vraag je examen aan bij het CBR en kies een examendatum die ongeveer 14 dagen na je laatste les is. Je hebt dan de laatste les goed kunnen verwerken en ben je in een optimale conditie om met succes examen af te leggen.

Om het vaarbewijs te halen is geen praktijkexamen nodig.  

Inschrijven voor een cursus vaarbewijs is nog nooit zo makkelijk geweest. Als je je met minimaal 2 personen tegelijk inschrijft ontvangt ieder van hen 10% korting op het cursusgeld. 

cursus vaarbewijs
Lid van: Vereniging instructeurs en opleiders Kleinvaarbewijs