Vaarbewijsexamen oefenen

Wil jij online vaarbewijs-examens oefenen? Dan ben je hier op de juiste plek. Op basis van het CBR-examen hebben wij oefenexamens samengesteld. Je oefent dus echte vragen uit het examen. Benieuwd wat je al weet? Test je kennis.

Klik hier als je gratis een paar voorbeeldvragen wil maken.

5 examens deel 1 € 7,50

10 examens deel 1 € 12,50

5 examens deel 2 € 7,50

Tot 2004 waren de examenvragen algemeen bekend. Je kunt ze nog steeds vinden in cursusboeken, CD-roms en diverse internetsites. Inmiddels zijn de meeste vragen vervangen. Vanaf 2004 zijn de examenvragen geheim en ook de manier van de vraagstelling is veranderd. Hiermee wordt voorkomen dat de vragen uit het hoofd worden geleerd. Het CBR zegt op dit moment 1000 vragen in voorraad te hebben. De oefenexamens die wij aanbieden zijn actueel (2021). Ze zijn samengesteld dankzij de medewerking van onze cursisten die examen hebben gedaan. De vragen zijn afgestemd op de toetsmatrijs van het CBR. Ook de volgorde en de puntentelling zijn hetzelfde als op het CBR-examen. Als je een vraag fout beantwoordt, volgt er automatisch een uitleg. Deze uitleg zie je ook als je als antwoord voor het “?” kiest.

Marifoonexamen oefenen

Wil jij online marifoon-examens oefenen?

De examenvragen zijn afkomstig van het Agentschap Telecom en zijn de afgelopen jaren door ons verzameld. Klik hier als je gratis een paar voorbeeldvragen wil maken.

Oefenexamens 

Als je een vraag fout beantwoordt, volgt er automatisch een uitleg. Deze vragen komen overeen met de vragen die je tegenkomt op het marifoonexamen van het Agentschap Telecom.